首頁常見問題會員註冊登入

Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))

上一篇主題 下一篇主題 向下 
發表人內容
Nate
天星教父
天星教父

文章總數 : 1614
注冊日期 : 2008-10-08

發表主題: Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))   周四 3月 12, 2009 6:00 pm

自從有左500蚊禮劵後, 我發覺越黎越多人join physical...情況簡直係人等機、等locker﹗﹗

我本身係join左1年, 要畀2千幾蚊個plan既, join左冇耐, 就出左500蚊禮劵, 跟住我開始發覺個場根本唔夠機畀會員玩!情況仲係越黎越嚴重!!!!

好似呢排咁, 我同男友放工一齊去tst間physical, tst個間己經唔算大, 呢幾次去,一係男士個邊冇哂locker, 一係就冇哂機做, 沖涼都要等一陣!!!!我每個月畀錢專登要等呢樣等個樣呀??

我同我男友join 都係諗住放工後一齊運動下啫, 去到全部都係人, 部部機都要等, 大佬呀, e家做緊個個500蚊promotion, 係,對公司黎講係好事, 但有冇諗下一d本身己經係你地會員既人呀?

老實講, 個個通常都係放工後或星期六日先黎physical做運動,e家攪呢個promotion, 變相增加人流, 但機就fix死左咁多部, 咁擺到明係供不應求啦~

我返工返中環,我男友返官塘, 攞左個就腳點tst physical, 唔通叫我同男友放工過海去鰂魚涌做呀?

上年d街霸又話會係旺角朗豪坊同九龍灣mega box開physical, 我同我男友住九龍灣既, 所以先join physical, 諗住第時都近d呀, 點知到左e家都係得個吹字....

我地放工去physical要車錢架大佬, 好似擒晚咁, 我去到係有locker, 但我見所有機都有人等, 個時都7點幾, 我男友仲慘, reception話暫時冇locker畀佢, 要等成十幾個, 唔通我自己一個人做, 我男友坐梳化等我呀, 最後咪蝕車錢走囉!!!!!!!

講真, 返工攞住d衫褲鞋襪唔重架???仲要專登搭車架大佬!!!!

搵錢還搵錢呀, 有冇體諒下d normal member呀??

我上年9月join, 唔通我要就哂班半年member, 我下半年先去做gym呀??

有冇諗過人地感受呀?????? 我唔係想話join左500蚊promotion既人, 但係返轉頭諗,你係normalmember, 你想做機時人地做緊,你企响人地後面等, 人地做緊個個都唔好意思啦~

又冇restrict每個人做咩機幾多時間,跑步機個d at least都半個鐘啦,當全部跑步機full 哂個陣,你會唔會企响度等成半粒鐘呀大佬!!!

我想physical畀返個合理解釋我囉!!!

我每個月畀緊2百幾蚊, 人地畀500蚊玩半年, 個個都係放工時間去, 人爭機, 公司冇d控制人流措施咩?

我d fd都有join, 佢地係荃灣,屯門做, 佢地都話e家多左好多人, 好多時都要等,話就話quota 5000個, 我懷疑根本就over 左囉~

咁我想請問5000個quota爆未呢?幾時先停呢, 我呢幾日都依舊見到成條人龍排隊買禮劵囉, 我join physical 都係想開開心心咁做運動, 我唔想因為呢樣嘢而攪到我去報刊投訴你地!!

請畀返個合理回應我, 唔該!!!!

真係寫曬所有normal member既心聲,但冇人幫到我地囉

Nate 在 周四 3月 12, 2009 9:33 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料
toby
天星教父
天星教父

文章總數 : 2235
年齡 : 35

發表主題: 回復: Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))   周四 3月 12, 2009 8:58 pm

其實呢個人多的問題,存在左好耐.......

不過兩睇啦,在非繁忙時間,都ok舒服休閒。

要怪咪怪個社會咁怪,大家都要係某些時間返工放工搭車等等等等
回頂端 向下
檢視會員個人資料
siu mie
天星教父
天星教父

文章總數 : 2405
年齡 : 32

發表主題: 回復: Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))   周四 3月 12, 2009 9:16 pm

我以為係智康你寫既tim
好激動哦咁大篇
打完應該咩氣都消喇

只有面對困難, 它們才不會一直跟在我背後.

回頂端 向下
檢視會員個人資料
Cal
天星迷死人
天星迷死人

文章總數 : 920
年齡 : 36
注冊日期 : 2008-11-06

發表主題: 回復: Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))   周五 3月 13, 2009 2:59 am

冇既... 都係marketing啫, 為咗短期效益搞到啲長期會員唔高興, 咪自己降低自己既顧客滿意度, 第日咪冇咗啲loyal consumer囉. 又一次見到啲香港啲市務人員用殺雞取卵既方法嚟搵自己公司笨.

有哈佛大學商業報告指出, 一個忠心既pizza顧客一生人可以為該pizza店帶來8,000美金(大約64,000港幣呀大佬!)收入... Physical既收費貴咁過一個pizza咁多, 大家諗吓啦...

Physcial 500蚊半年 意見分享 (copy from discuss.com.hk))
上一篇主題 下一篇主題 回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
 :: Tinsing :: 網上網下-
前往: